1.11.2023 г., 6:13 ч.

Петорките 

  Поезия » Свободен стих
327 0 0

Петорките

 

"Петорките" наричам малки колективи.

По примера на "Млада гвардия".

Идеята "колектив" е важна и основна.

Фокус и събор на разум.

Сборна "точка" - "камък и скала".

 

Ил - хълм - жизнедателно хълмче.

Жизнедателен кристал е колектива.

На разходка когато съм вземам камък във ръката.

После друг и друг, 5-7 стават - сила е това.

По-голяма от камъче едно ил две.

 

Опитай - виж това така дали е.

И с човешките души и умове е същото.

Сила са те - когато в сбор са - и тук са сила те, и там (отвъд).

И в Яв и в Нав. Ура.

Мислѝ за тях - зови ги нежно, леко.

 

Те именно това желаят.

Общуване и "бизнес" - изгода взаимна.

И боговете са съборна точка на

Множество души.

Както са такива - върхове и езера планински.

Посетителите тяхни - там се отпечатват.

 

Обединяват там се - те.

И хълмовете за разходка са съборни точки.

По същата причина.

В различно време - хора хълма посещават.

И се там - някак - чрез хълма свързват и събират.

 

Преминавам аз сега към скромни препоръки

За "петорките".

На този, който сила иска да получи.

И подкрепа в дните.

Радостен живот.

Живот - весел, светъл и доволен.

 

Примерна програма ще предложа за

Усилване-подкрепяне във дните.

На последователите.

 

Набележи си силни думи.

Лозунги не - "любов, любов, любов".

 

Ето за пример част от мойте думи.

Ч и рхд - четене и разходка.

Мхр и мтр - муладхарните хора и мотора.

Стр и дрг - строителство и другарство.

Труд и практика.

И т.н. имам 16 думи.

 

После имам 5 петорки за "обхождане".

Обхождане, оглеждане за миг - в ума. Сутрин.

Тях си спомням - поглеждам скромно.

5 + 2 са - по състав - моите петорки въобще.

5 мъже и 2 жени.

Има и заминали души-другари в тез петорки.

Всички те са живи!

 

На обед имам други две "петорки" за спомняне.

Какво е това спомняне - само ги поглеждаш хората за миг - и прославяш - ама леко.

За всичките хора от една петорка дума една-две - "Слава" - произнасяш.

Самият поглед твой е веч богатство.

Вече благодатен ток.

 

И вечер Лесничея има пак - петорки две.

За спомняне, ил прославяне.

 

Поговорих мисля аз доволно.

За прекрасните "петорки".

За фокусните "точки" колективни.

Мисли - създай си ти ден след ден, и постепенно - такива петорки за полза с тях взаимна.

Практикувай скромно и се радвай.

 

Нищо време не отнема тоз процес.

Ще се издигне и възпита твоят дух със времето.

Щастлив и радостен ще бъдеш.

 

На Лесничея скромен, и на Велес - слава - нек без колебание ний сега речем.

И те са "точки фокусни" и хълмове за сбор.

На хора много и подобни.

Що подобно мислят и света - подобно - гледат.

 

Ура

 

Лесничея 

 

 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??