23.12.2007 г., 13:14 ч.

Петпръстно 

  Поезия » Друга
555 0 12
 

Коридорите на спешното

широки са пет пръста.

Иглено очите им

пришиват светлината

до прекръстване.

Полумъртво е -

отвън навътре.

(дишай)

Времето изтрива

абсцесните надежди

със линия

екранно права.

(дишай)

Във края  ангелите черпят със криле

и малко водка.

(дишай)

Боли до раздробеност.

Решетъчно клепачите

преливат.

Сърцето  свива се.

Животът вакуум е

с дефектна плътност.

Разредена е последната минута...

в замъгленост.

Изтрезнявам пристъпно.

Афектирано проглеждам.

Искам.

Бягам.

Плюя... давя.

Пак съм - Аз -

проядена от абокатената същност,

албумно кадрово подробна.

(дишай)

Пет пръста са широки

коридорите, пет пръста тесни,

пет крачки ме делят,

минути пет,

а линията още права е...

(дишай)

 

поръчах си двойно криле и...

Пет метра. Пет пръста. Пет стръка.

Една и съща е ръката, която

ти дава и взима -

една е

и свива се петпръстово.

 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??