Коридорите на спешното
широки са пет пръста.
Иглено очите им
пришиват светлината
до прекръстване.
Полумъртво е -
отвън навътре.
(дишай)
Времето изтрива
абсцесните надежди
със линия
екранно права.
(дишай)
Във края ангелите черпят със криле
и малко водка.
(дишай)
Боли до раздробеност.
Решетъчно клепачите
преливат.
Сърцето свива се.
Животът вакуум е
с дефектна плътност.
Разредена е последната минута...
в замъгленост.
Изтрезнявам пристъпно.
Афектирано проглеждам.
Искам.
Бягам.
Плюя... давя.
Пак съм - Аз -
проядена от абокатената същност,
албумно кадрово подробна.
(дишай)
Пет пръста са широки
коридорите, пет пръста тесни,
пет крачки ме делят,
минути пет,
а линията още права е...
(дишай)
поръчах си двойно криле и...
Пет метра. Пет пръста. Пет стръка.
Една и съща е ръката, която
ти дава и взима -
една е
и свива се петпръстово.
© Киара All rights reserved.