25.11.2020 г., 20:27 ч.

Петрикор* 

  Поезия » Свободен стих, Друга
360 4 5

Познавам този аромат.

Когато хилядите капки дъжд 
докосват жадно земята изсъхнала,
нежно и безшумно се сливат с прахта,
за да се изгубят, 
както правят облаците,
в силното ухание на липсата.
Също като теб.
Останал дъх, 
изплакан върху осиротялата ти блуза.
Не знам къде вали, но аз те вдишвам.

_______________________________________________

* - петрикор - землистата миризма, която се появява, когато вали дъжд върху суха почва и която е популярна като „миризма на дъжд“

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??