27.03.2020 г., 7:45 ч.

Петъчно 

  Поезия
689 5 16

Днес е петък. А лятото още го няма...
И луната е свила на покрива снежно гнездо.
Два капчука усърдно композират за зимата драма,
а пък вятър пред прага постлал си е меко легло.

 

Днес е петък. А слънцето хладно прегаря
по червената пазва на нощта. И умират звезди.
Ято бели кокичета очертават по преспите вяра.
А денят се протяга и се чуди дали да вали.

 

Но е пълно с надежда! За зелено, за синьо, за златно 
и за птици, щурци... За изпълнено време с живот.
Днес е петък. А на мен ми е толкова лятно
и по дланите парят малки късчета юлска любов.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??