3.03.2021 г., 13:43 ч.

Пиано 

  Поезия » За деца
430 2 5

Седна баба да научи,

на пиано, свойто внуче,

тя била е виртуоз,

свирила е в Барбадос.

 

Щом тетрадката отвори,

всяка нота се засмя,

звънки тънички гласчета,

се разнесоха в нощта.

 

Като лястовиците отвън,

наредени на тела,

кацнали са нотите,

чак изгубих им реда.

 

Гледа внуче и се мае,

ноти да чете не знае,

нарисува им крилца,

отлетяха до една.

 

Пусна ги на свобода,

да летят в безкрайността,

и звънтят и тук и там,

над зеления Балкан.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??