18.02.2018 г., 19:14 ч.

Пижо и Пенда 

  Поезия » За деца
4502 2 6

Пенда се събуди рано.

Сложи новата премяна,

шарена престилка върза,

по пътечката забърза.

 

Там до портата я чака

Пижо - накривил калпака.

С китка здравец и кокиче

свойта Пенда да закичи.

 

А и работа си имат...

не за двама - за стотина.

Мартенички са изпрели

(има-няма... сто къдели)

 

Ще закичат всички хора,

ниви, живинки в обора.

Ще разнасят новината

да ги чуе и гората,

 

че нощес с дима в комина

Зимата от тук замина.

А при нас дошла е вече

Баба Марта отдалече.

 

И донесла е надежда

в бяла и червена прежда.

А след нея с птичи полет

идва и самата Пролет.

 

 

 

 

© Калина калина Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Баба Марта »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??