18.10.2012 г., 21:23 ч.

Пише ти Грозното пате със сивото перо 

  Поезия
850 0 19



Пише ти Грозното пате със сивото перо


Пише ти Грозното пате.
Дето не стана Лебед.
Но пък сърцето му – кратер.
Все мисли… Мисли за Тебе.

И се извиват огньове.
Пушек се вие нагоре.
Нека да мъдрят Совите.
Аз съм пате. А съм при хората.

Тук-там се сипят звездици.
Пък се стопяват в Мрака.
Теб позна Душата ми птича.
И още Теб… Само Теб чака.

Няма за обич илачи.
Времето не лекува.
Сърцето ми свито. Плаче.
Нека наяве сънувам.

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??