24.02.2015 г., 7:47 ч.

Писмо до дъщеря ми 

  Поезия
689 0 0

 

Мила дъще, пази се от мъжете.

Но не от всички. Ще ти кажа от кои.

От онези с големите надежди,

които дават ти милион мечти.

 

Всичко слушай, което ти приказват,

но не вярвай и на думичка една,

че повярваш ли – ще паднеш повалена

като улучена във лов сърна.

 

Остави ги, нека си говорят,

кимай утвърдително с глава

и преди да стане твърде късно

им помахай лекичко с ръка.

 

Мила моя, трябва да се пазиш

от оловно-тежките слова.

На тез мъже не може да се вярва,

не бъди простреляна сърна.

 

 

© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??