9.09.2007 г., 15:31 ч.

Писмо до истински приятел 

  Поезия
2724 0 1

 

Писмо до истински приятел

 

Самотникът

е капка

в океана от самотници.

Затворникът

 дори навън

 е сред толкова

затворници.

Осъденият

е осъден

да живее

със лица с присъди,

а обреченият

 в отчаяние разбира -

 обречен е с други.

Приятелю,

 къде отиваш?

Не виждаш ли,

 в затвор от самота

присъда те очаква.

Приятелю,

 къде отиваш?

Не виждаш ли,

 над тебе има сила тя.

Присъдата:

Далеч от Бог

 във вечността.

Приятелю,

 недей отива,

запознай се със

Застъпника.

Повярвай в Него

и в замяна -

свободен ще си ти.

Приятелю,

 къде отиваш?

 

http://javkostov.wordpress.com/

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно е!
    Много силен стих!
    Поздравления, Явор!

    п.п.Интересно защо съм първа?
Предложения
: ??:??