23.11.2017 г., 1:26 ч.

Пиянството на един народ 

  Поезия » Гражданска
524 0 4

Народът на думи въстанал
наля си пореден стакан.
Да бъде пиян не престана –
в пусто очакване взрян...
А някъде в минало славно
храбри победи ечат...
В училище – мрак меродавен,
девойки интриги плетат...
И няма я силата, прежната,
на храбри, юнашки чеда.
История!? – не, неизбежно е
запиля се по мъртва земя.
В стакана винóто горчиво е
разреждано често с' сълзи.
Пияна-заляна щастлива е
реалност на срив и беди.
Морно отпуснал глава,
мърмори си нещо народа.
На негова сметка сега
пиянства и чужда изгода...

 

22.11.2017 г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??