Навън дърветата
се разсъблякоха.
Те знаят,
че светът така върви.
Върти се
на обратно по часовника -
и сам решава
техните съдби.
Сега оголените клони
плачат ли...
Боли ли ги
за техните листа,
или
в потръпващо очакване
посрещат
зимата след есента...
© Искра Радева Николова Всички права запазени