18.12.2007 г., 9:10 ч.  

Планината как да изкача 

  Поезия » Философска
666 0 9

Планината как да изкача

Сивотата ме обсебва,
пуска пипала.
В душата те се впиват,
не мога да ги отсека.

И навън е сиво
дъжд вали, вали.
Земята напоена
с локви кални се краси.

А горе в планината
е снежна белота.
Снежинките танцуват,
пързалят се с шейна.

Вървя аз по земята,
опръскана с кал,
а горе в планината,
светът е светъл, бял.

Все нагоре гледам,
търся светлина...
Въпросът е, обаче,
планината как да изкача?

 

 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??