Пластмасови цветя
по цялата поляна,
илюзия една
за живот и за промяна.
С изящни стъбла,
с безброй цветове -
пластмасови цветя
под сивото небе.
Без живот в тях,
без капка топлина -
един човешки грях
във майката Земя.
Примамлива съдба -
красота без промяна,
пластмасови цветя
по цялата поляна...
© Надя Добрева Всички права запазени