14.06.2017 г., 23:08 ч.

Платна по вятъра 

  Поезия » Философска, Друга
670 1 1

Като изронени от вятъра листа

изпърхват дните.

Сред облаците прах

нанякъде отлитат,

без предизвестие,

и без нагласа...

Ще ги догоня ли? се питам.

Все по-рядко ми се случва

да улавям вятъра

не ме поглъща скоростта,

не ми спори посоката.

Единствено листата на дърветата

успяват в надпреварата...

Те малките платна

на невидими кораби.

Скачат от дървото

и отплуват в неизвестното,

което може би добре познават...

© Пламен Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??