24.10.2008 г., 9:29 ч.

Плетиво 

  Поезия » Друга
515 0 2
         На Румяна Капинчева - плетачката на любов

В книга някога прочетох
за плетачка на любов
и така се аз зарекох -
твърдо и със тон суров:

Да, започвам да плета!
За основа ще положа
аз несбъдната мечта,
а след нея там ще сложа

малка доза суета,
ще вплета и чиста нежност,
и душевна красота.
А след тях и малко ревност.

Накъде без тях сега?
Ще вплета и добрина,
много мъничко тъга,
а накрая - ведрина.

Те взаимно се оплитат
в чудното ми плетиво,
тъй естествено преплитат
и в житейското ни естество.

© Иванка Морарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??