16.07.2007 г., 17:25 ч.

Плодовете на греха растат във рая. 

  Поезия
826 0 16

Късай, късай, диво ме кради,
разграби ме, късай ми душата...
вените ми със страстта си  завържи,
залепи с език пламтящ устата...
Бързам. Бързай! Времето лети -
стотни от секундите съм твоя.
На парчета ставам. Цял си ти.
Пулса ми е водопад пороен.
Пламвам. Пламнал, ще те угася...
С клепките си, от смола тежащи,
ще раздухвам вятър. А роса
по телата като ситен пясък дращи.
Бягай. Бягай, ще те изгоря!
Пръснатите ми коси Горгонени
ще те вплитат, докато се изморят.
Погледа ми е сърна подгонена.
Заключи. Заключена, ще чакам
да намериш пътя на обратно.
Ноктите ми - хищна птица - тракат
и чертаят нова вероятност.


Плодовете на греха растат във рая.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??