По-бавно живей,
дъхът ми ще спре -
лятна е моята жажда.
Пчели и трева,
пасторално небе.
А маранята продажна.
Изчакай нощта -
без думи шептя.
Луната изкачва дола.
Светулка пулсира в мойта коса -
подарък. Как я намери?
Какво предстои?
Не искам да знам.
Вечни сме. Даже млади.
Очите ти сини
прегръщат света.
За Бога, защо да отлагаме?
© Христина Комаревска Всички права запазени
с обич и възхищение, Христина.