ПО БОРИС ХРИСТОВ
Аз често чувам песните на твоя Вечерен тромпет
и пред Честния ти кръст си нареждам искрено молитвите,
та белким Бог и от мене да стори разпънат поет
или да ме хвърли от непотребност във нищото...
Където ще мине оная вълшебна богородилка Мария,
за да ме върне отново и вечно на живите.
Но дали тромпетът ми ще спре от омраза и злоба да вие,
или обич и прошка с такава любов ще засвири, та
ще зачертаят с пръсти Честни кръстове хората
и ще преглътнат незаслужено споходилите ги обиди?
Как искам да стисна за мръсната морда историята,
а после сам и щастлив от света да си ида!
© Ангел Веселинов Всички права запазени
Беше много мила.
Пък аз, ако те срещна пак по пътя,
сигурно не ще те подмина,
а ще ти изсвиря на тромпета
песничката за невзрачните поети.