Седем джуджета -
седем братлета,
дружно живеят в гората.
Руда копаят,
отдих не знаят -
пот им струѝ от челата!
Имат стопанка -
чудна Снежанка -
готви им тя и им шета! -
Редна, прибрана,
ведра, засмяна -
всичко в къщурката свети!
Ала царица -
зла пакостнѝца,
зла и с душа уродлива
чрез ужасии
и лошотии
иска Снежанка - нежива...
Помощ, джуджета!
Помощ, братлета!
Бързо Снежанка спасете!
Трети път става,
но НЕ УСПЯВА
тази царица проклета...
Чуй, зла царице!
Чуй, пакостнѝце!
Стига, Снежанка не пипай!
Че ще загазиш
и че ще лазиш
в страшна тъмница и в дрипи!
............................................................................
Мигом в гората
идва в позлата
конник със снажна осанка,
за да си вземе,
метнал през стреме,
и отведе
тайна - къде,
своята чудна Снежанка!...
© Стоян Минев Всички права запазени