16.08.2019 г., 19:25 ч.

По друмите 

  Поезия » Друга
286 2 4

Един младеж решил да поработи,
понесъл на гърба си той багаж,
отдал се на копнежа за банкноти:
и ето – беж към източния плаж.

Заминал за пари – да ги събира,
и приказка наум си сътворил –
когато настанили го в квартира...
За родните нивя се затъжил...

Погледнал красотата на небето,
протегнал към морето две ръце.
Разбрал, че чистотата е отнета
дори и от лицето... На дете?

В душата се събудила честта,
и тя се умножила многократно.
На запад възцарила се нощта.
Един младеж пътувал наобратно...

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??