11.06.2016 г., 19:59 ч.

По дяволски 

  Поезия » Любовна
1070 0 5

                  ПО ДЯВОЛСКИ

 

Не обладавай дяволски душата ми!

По-фина е и нежна от ажур

и днес по детски чиста е, повярвай ми

и беззащитна към стрелите на Амур...

 

Не я запалвай! Синьото в очите ти

изгаря я, убива мълчешком

най-мъжкото от силата ù. Винаги

се връща женското... със взлом...

 

Не обладавай дяволски душата ми,

настройвайки я за любовен химн...

Не я подлъгвай, дяволе, разбра ли ме?

Щом смяташ да я изчезнеш яко дим...

 

Ще я раниш... по дяволски, душата ми,

съборила за теб зазидан зид...

Съвет: Пази я за приятелка

душата ми... изчезващ вид...

 

 

 

11.06.2016г.

© Сиси Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1639 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??