17.07.2011 г., 23:51 ч.

По лентата 

  Поезия » Друга
538 0 4

 и ето че ме постави
и мен на лентата на конвейера
да се движа бавничко през живота ти
млечнобяла и някак сивкава
с вдлъбнатини
където да нарисуваш очите ми
с очертания на пола
полуклош
предпочитам да ми я боядисаш червена
и с място за панделка
посред очертаните ми къдрици
знам че ще се спреш на гърдите ми
и съсредоточено
ще ми нарисуваш презрамките
може и от онези гигантски
бутафорни цветя
да ми закичиш в пазвата
след което лентата ще ме отнесе
накъм коша с готовата ти продукция
а след мене на достатъчно разстояние
ще пътува заблудата ми

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??