27.04.2021 г., 18:20 ч.  

По-малък от точка 

  Поезия
1177 13 24

Поспри се до мене, човеко раними.

Къде си се втурнал с копнежа за власт?

Какво си спечелил, кажи ми, кажи ми,

когато повярва във своето “Аз”?

Щом утре те хване животът на тясно

и легнеш, я болен, я недоразбран,

ще видиш, че всъщност над никой не властваш,

и твоите цели са дяволски храм.

Ще видиш, че ти си по-малък от точка

и никога няма да бъдеш признат,

че твоята слава е тъй краткосрочна

че всичките пътища водят назад.

Ти нямаш любима и никакви близки

но твоята дума за теб е закон,

но всъщност високото води на ниско

и скъпата къща не става за дом.

Така че поспри се, погледай небето,

иди да прегърнеш родители, брат,

защото животът се ражда в сърцето,

загърбиш ли него, превръща се в Ад.

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??