24.06.2008 г., 18:36 ч.

По небесен калдъръм... 

  Поезия
578 0 9

По небесен калдъръм 

колесница огън мята -

запалени стрели.

Змейовете-ветрове

шетат по земята.

Ако можеш, спри ги.

Пак къде ли са запрени

над заключено небе

облаците влажни?

Слънчевата лава горе

сякаш има празник...

Избеляло синьо було

от небето пада.

Земята с огъня венчава

като за награда.

Но не за дълго...

Там зад хълма есента

хлад носи, с ключове подрънква.

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??