всички пътища водят към... рѝми*
.................................................................................................................................
Omnes viae Romam ducunt* - (lat.) / (Всички пътища водят към Рим*)
извори:
http://holyrosarychurch.tripod.com/strade.html
© Стоян Минев Всички права запазени
Благодаря,vega666(Младен Мисана)!
Някога пръкнах следната рима:
Роден съм безрѝмен,
дорѝ - безсловесен -
с мечта - да отвъдна,
над книга надвесен,
където да пише -
човек как се става,
където ЛЮБОВ СЕ
чрез БОГ възцарява...
РИМ на латински език звучѝ „ROMA“, а прочетено в противоположна посока, звучѝ „AMOR“ - сѝреч ЛЮБОВ.
Никой не би искал да се живее в състояние на безРИМие, сиреч безЛЮБОВие.
А и защо не погледнем на ада като на недоРАЙване?!
Още веднъж благодаря!
и нека рѝмите и думите безрѝмни
обърнат ни към радости стиховзаѝмни!
!