9.10.2007 г., 21:13 ч.

По пътя 

  Поезия
548 0 15

В колата е тихо. Само пътят бучи

от вълните на всички посоки.

А слънцето хвърля в очите лъчи

и в искри разтопява стъклото.

В небето е тихо. Само птици летят,

изкрещели с гласа на безкрая.

Под перата на облака капките спят

и сънуват земята в омая.

В мене е тихо. Само стон красота

ми втечнява душата до сълзи.

В локва цвят плаче залез и идва нощта

с тъмни длани света да прегърне.

В мрака е тихо. Всички скитници спят

под стрехите на сини копнежи.

А звездите рисуват в зениците път -

който тръгне, назад не поглежда.

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??