22.03.2009 г., 17:59 ч.

По пътя 

  Поезия » Философска
503 0 2

 

По пътя

По пътя се раждаме, сучем, порастваме.

любим, разлюбваме, страдаме, плащаме,

хващаме нечия нежна ръка

и бързаме бясно да стигнем химерите,

кули въздушни градим. Срутват се,

пак ги редим,

(а във темелите трябваше

своите сърца да споим...)

И тръгваме пак -

стига по пътя някой да махне с ръка.

Няма умора, има само разпятие

ей там е оназ долина.

© Радостина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??