22.05.2020 г., 13:26 ч.

По пътя към сърцето ти изстинало 

  Поезия » Друга
758 7 6

Ще бъде трудно, тъжно... и навярно
безсилна ще се чувствам неведнъж.
С несигурност ще стъпвам, много бавно...
Ще ме препъват спомени от дъжд.

 

Отминал гняв у мен ще се надига,
рояци лудост в теб ще зажужат
и в този миг ще трябва вместо "Стига!"
да си прошепна, че... ще продължа

 

по пътя към сърцето ти. И нищо,
че аз не зная правилния път.
Надеждата към себе си притискам,
че ще намеря в него светъл кът.

 

Така съм уморена, майко моя...
Така тежат ми всичките тъги.
Ако не можем пак... да поговорим,
то моля те поне... да помълчим.

 

Павлина Соколова 
22.05.2020 г.

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??