20.08.2013 г., 21:23 ч.

По страниците на душата 

  Поезия » Друга
519 1 9

По страниците на душата

най-точно всичко е описано -

възторгът, прошката, вината,

с какво се раждаме орисани.

 

Какъв е прологът и колко

са страниците на романа.

И простата човешка болка

разказана е най-разбрано.

 

Сюжетът, тъжен или сложен,

докрай ни кара да четеме.

Финалът, често невъзможен,

отложен е за друго време.

 

Написано е колко плачем

по страниците на душата.

И кой е жертва, кой палача,

убил безмълвно красотата.

 

Измачкани, слепèни, чисти

са страниците на душата..

Последната във послеписа

е дума грешна или свята.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??