24.10.2023 г., 9:10 ч.

По-велики битки 

  Поезия
134 0 0

По-велики битки

 

За дребни неща се безспокой човек.

Има неща важни.

Слънцето ни дава на земята увереност.

Че нашите неща дребни са важни.

Да, важни са те, защото са основа.

 

Основа на Великата игра.

Отстоявай и води свойте дребни битки.

Но не вярвай много на игрите тези.

Равновесие получил си, и това ти трябва.

Като резултат достатъчно това е!

 

Но детски - все пак - са игрите тез.

Ти не знаеш кой си във игра голяма.

Каква е твойта роля.

А на незнанието утехата - победата е.

Но победа скромна и безгрешна.

 

Не бъди уверен толкоз.

Съмнението и колебание, от грешки те спасяват.

 

Може би "врагът" твой сегашен 

Треньор е просто .

Има цел природата една - да се събудиш.

За ниво друго - ново.

Да излезеш на нов кръг на битието.

 

Не роптай, а труди се.

Равновесие с борба и труд постигай.

Доволство ти трябва - достигни го.

Победа временна и скромна.

Да не пречиш трябва на бъдещето свое.

 

На кръга голям - да излезеш може, да живееш там.

Където боговете обитават.

Тях прославяй!

"Слава на Велес", на Род, Сварог.

На Лесничея - слава.

 

Има битки дребни, и велики битки има.

Труди се и води ги.

Доволен, весел, уравновесен ще бъдеш ти.

Кога?

Когато скромни цели имаш.

И за тях се бориш и постигаш!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??