24.04.2024 г., 12:23 ч.  

По Вивалди 

  Поезия
137 5 12

Малък прашен трамвай, 

по ръба на „Дондуков“, 

бавно трака към май 

през софийските дупки. 

А бе още април 

там, на спирка „Коперник“, 

с тежък облак превил 

светлината в дисперсия. 

И са релсите брод 

през сезони и спирки. 

Тръгваш в дъжд, а след ход 

звънко слънце напира. 

Скърцат пантите в такт 

на концерт по Вивалди. 

Светофарът – антракт. 

После тръгваме валсово 

към сърцето в града – 

от бензин и отрови, 

но усещаме, да, 

че е пролет… Е пролет... 

С малък прашен трамвай – 

ех, каква какафония – 

изтанцувахме валс, 

но с лица в телефоните.

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??