6.11.2023 г., 8:15 ч.

По здрач... 

  Поезия » Философска, Друга
173 3 5

           ... по здрач така е – всички котета са сиви...

                                           Надежда Ангелова 

 

По здрач така е – всички котета са сиви, 

но важно е душата вътре да е пъстра. 

Тя ще извади бързо цветните моливи 

и суеверно сивото ще се прекръсти. 

 

А те, поетите, все повече ще пишат 

и думите им ще запълват празнотата. 

Ако ги няма тях в живота – мокра киша, 

кой ще поддържа пламъка на светлината. 

 

И мисля, че щастливи са по свой си начин, 

нали създават нови светове за други. 

Душите им – фенери, тъмното прескачат, 

макар не винаги да им броят заслуги. 

 

По здрач така е – всички котета са сиви, 

но котките животни, казват, са космични. 

Те бродят из пространства призрачно-мъгливи, 

като поетите – свободни и различни. 

 

 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Градът притихнал е, а още не е мръкнало,
вървя замислена по уличките криви,
понесла лист, острилка и моливи,
тъга нечута пак в душата се е вмъкнала.
Присяда, пише, драска, почва от началото, ...
  224 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??