4.07.2015 г., 11:31 ч.  

По здрач 

  Поезия
638 0 2

ПО ЗДРАЧ

 

Обосях.

А по стръмното тичам.

И ситнят -

все пайдушко - лета.

Битието на скитника сричам.

Нищета ме върти - на пета.

Побелях.

А какво е - не зная -

нашироко да пуснеш нога.

Между вчера и утре -

блуждая...

И не зная - защо, докога...

Прегорях!

А в полите на здрача

нито капчица жива вода.

Посмугляла -

Душата ми плаче...

Нито брод - ни небесна следа.

Дух мой беден,

Сърце не остана.

И Душата - с подбити пети...

И се бухвам!

Не плаче камбана.

Само болка. И обич.

Във стих.

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??