17.08.2022 г., 9:05 ч.

Под Луната 

  Поезия » Философска
322 1 7

Под Луната 

 

Вечер е, но всичко свети,

огряват тихите тъмници,

душите на нещастните поети,

кръжащи под Луната като птици.

 

Молят цялото Творение,

да стопли тая нощ изстинала. 

Търсят капка вдъхновение,

във някоя любов отминала. 

 

Вдъхновението е сияйна бездна,

ала не е тук във висините 

прошепва им небето звездно –

търсете го във вас самите.

 

 

 

 

 

 

 

 

© С.Г. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??