20.04.2016 г., 20:39 ч.  

Под покривите на нощта 

  Поезия » Любовна, Друга
463 1 2

под покривите на нощта

една студена юлска вечер

от капчука капеше вода,

а светът бе в мрак унесен

 

и няма хиляди звезди

изгубени са те зад облаците сиви  

луната само лекичко блести

а ние се разхождаме, лениви

 

целувки, пушек, хвърлен фас

 и празни думи, обещания

обичах някога те аз, 

но преди пресечка май забравих

 

за безбрежните неделни дни, изпълнени със слънце и небе,

и сърцето колко радостно трепти

като на птичка, на дете

 

но ето тук, сега е мрачно

увиснала е сребърна мъгла

и по тротоара бавно крачим

замислени, под покривите на нощта

© Ванеса Всички права запазени

Наистина бих се радвала на мнения и критики :)

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На мен много ми хареса! Успя да ме накараш да си представя всяка една дума като картина, а аз ценя това! Слагаш много прилагателни и става описателно! Продължавай да пишеш и да ни радваш с нови произведения! Поздрави!
  • Пишеш образно. Обърни внимание на времената. Има потенциал в думите ти.
Предложения
: ??:??