15.11.2021 г., 13:19 ч.

Под шапката на минало и бъдеще 

  Поезия » Философска
937 12 27

 

Под шапката на общото ни минало

един ли, сто ли, станаха герои.

Без натиск, без дори да са го искали

предадени от чужди и от свои.

 

Под шапката на общото ни минало

един ли, сто ли, станаха предатели.

Историйо, освен че регистрираш ги

ти още продължаваш да ги раждаш.

 

Под шапката на общото ни минало

прежùвя стадото на равнодушните.

Лъч светлина.И ще просветнат истини.

Ала дали това ще спре разрухата?

 

Под шапката на общо настояще

броят се лудите и мъдрите на пръсти.

Един ли, сто ли, дето още вярват,

че би могло доброто да възкръсне.

 

Под шапката на общото ни бъдеще

претъпкано е с градоносни облаци.

Дано успеят лудите и мъдрите

със общи сили мрака да прогонят.

 

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??