28.11.2014 г., 1:19 ч.  

Под стария явор 

  Поезия » Друга
701 1 9

https://www.youtube.com/watch?v=RVVEEtlmSEg&sns=fb

 

Тъй студено е,  мигат унесени,

Две тъжни очи две светулки

Аз тихо открехнах завесите,

И гледах те в тъмното дълго.

 

Луната бе пълна - бе Амфора.

Звездите в нощта – като виното.

И мислех си „ като Ариадна е „

С очи насълзени, малинови.

 

И сякаш с цвета на звездите 

посети в небето, а вятъра - 

сълзите ти бършеше тихо ,

докато валяха листата му...

 

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??