Вчера разбрах колко е мило
да подариш пролетта.
Лесно е: пускаш в небето хвърчило,
за него завързваш мечта
и я изпращаш със сто заръки -
здраве, любов, красота -
по този свят, пълен със мъки,
с непостижими неща.
И подаряваш щастливи усмивки
в светлата, слънчева шир,
на славея нежните, чисти извивки,
радост, спокойствие, мир.
Тръгваш на път с детско хвърчило.
Правиш по-хубав света.
Вчера разбрах колко е мило
да подариш пролетта.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Уникален образ!