Подарявам ти птица, която
нависоко свободна лети!
Да ти върне духа на детето,
на крилете на светли мечти!
Огърлица със чудно мънисто
е съдбата избрала за ден -
пак ухае Гергьовден на чисто
натежал от трендафил червен.
Подарявам ти стих и утеха!
Отдалече. Прегърнала път.
Него сълзите твои измиха,
а очи го превърнаха в плът.
И изпращам по вятъра песен,
за душата сърдечен рефрен!
Обичта е подарък чудесен.
Честитя ти рожденния ден!
--------------------------------------------