4.11.2014 г., 8:35 ч.

Поднебесен пътник 

  Поезия » Друга
309 0 2

Със грижите едни и същи,

поникващи отколе вкъщи,

промъквам се между стрелите

към подстъпите на звездите.

 

До там, където няма знаци

по пътищата към "Близнаци",

а има мисъл за летене

и страст към звездното броене.

 

До свършека на всичко земно

в началото на туй неземно,

където губят се следите

от стъпките и на дедите.

 

Където времето е съдник

на всеки поднебесен пътник.

Където чудесата звездни

изпълват непознати бездни.

 

И там в незнайните простори

живота ми да се повтори

без грижите едни и същи,

зазидани от мене вкъщи.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Стойна!Радвам се, че пак ме посети и оцени!
    Поздрави от мен и хубав есенен ден!
  • Отново прекрасно стихотворение написано с чудесен стих!Поздравявам те,Никола и ти желая ведър ден!
Предложения
: ??:??