1.07.2024 г., 6:05 ч.

Подписът не се чете 

  Поезия » Строги форми
233 1 6

ПОДПИСЪТ НЕ СЕ ЧЕТЕ

 

Не ми изпращай повече писма –

адресът ми е друг и съм далече.

Над мен се спуска гарванова вечер

и ме похлупва с тъмни повесма.

 

Просторът клекна в шипковия храст,

и месецът – заострил рог, понесе –

като рефрен в епичната си песен,

последното останало у нас –

 

от август златен кичур и мъгла,

която сутрин към брега възлиза,

пришива хлад в неделната ми риза,

 

бродирана със слънчева игла,

а лятото безмълвно се изнизва

подир затихващия валс на бриза.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??