Философско-естетическа интерпретация
по текст на Фридрих Фон Рихардщайн
На Лъки
Последен зов, кънтящ в забрава
за сетните ни трудни дни
и само споменът остана,
а той душите ни дълбоко нарани.
Но даже, мила, в самота,
запазил съм една искрица,
напомняща за твойта красота
и името на листа пожълтял - Росица.
Запазих този вечен миг,
а той припомня ми дори
за острия, последен вик,
с който огънят жесток гори.
© Валери Рибаров Всички права запазени
Каза много Каси, но пропусна едно - да кажеш кой си, а аз ти благодаря. От теб научих много неща!
Поздрав!