30.07.2023 г., 16:11 ч.

Поетите 

  Поезия » Философска, Гражданска
335 0 3
                     Поетите

Те, хора, са обикновени, но много сами,

не спират да пишат и да търсят любовта.

Тяхната муза е нежна, мила и красива жена,

но за жалост явява им се тя само в съня!

 

Но те не спират да пишат, да редят слова,

за живота, за хората, за любимата и любовта.

Тази истинската любов която разтуптява сърца,

която събира влюбените заедно, мъж с жена.

 

Замечтани, забързани винаги с листи под ръка,

изпълнени с вяра, надежда и с малко тъга.

В другата ръка те носят винаги роза една,

алена, червена роза, цветето на любовта.

 

Едно цвете красиво, цвете за истинска жена!

Когато я срещнат, ще я усети тяхната душа.

Ще и подарят цвете и ще целунат нейната ръка.

Ще и четат стиховете си, ще я целунат под Луна!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря
  • Всеки иска мила, красива и добра жена, а поетите уж тътсеха красотата в женската душа?
  • Роза... трябва и кастинг тогава...
    Иначе подобна идилия.. като гледам, ако това са критериите, то в сайтовете не са толкова много поетите, колкото ако се съди по авторите...
    Романтична илюзия, която ми звучи познато, защото за такива ги имах допреди броени години само.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??