Jul 30, 2023, 4:11 PM

Поетите 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
336 0 3
                     Поетите

Те, хора, са обикновени, но много сами,

не спират да пишат и да търсят любовта.

Тяхната муза е нежна, мила и красива жена,

но за жалост явява им се тя само в съня!

 

Но те не спират да пишат, да редят слова,

за живота, за хората, за любимата и любовта.

Тази истинската любов която разтуптява сърца,

която събира влюбените заедно, мъж с жена.

 

Замечтани, забързани винаги с листи под ръка,

изпълнени с вяра, надежда и с малко тъга.

В другата ръка те носят винаги роза една,

алена, червена роза, цветето на любовта.

 

Едно цвете красиво, цвете за истинска жена!

Когато я срещнат, ще я усети тяхната душа.

Ще и подарят цвете и ще целунат нейната ръка.

Ще и четат стиховете си, ще я целунат под Луна!

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря
  • Всеки иска мила, красива и добра жена, а поетите уж тътсеха красотата в женската душа?
  • Роза... трябва и кастинг тогава...
    Иначе подобна идилия.. като гледам, ако това са критериите, то в сайтовете не са толкова много поетите, колкото ако се съди по авторите...
    Романтична илюзия, която ми звучи познато, защото за такива ги имах допреди броени години само.
    Поздравявам те.
Random works
: ??:??