22.03.2008 г., 18:05 ч.

Поезията 

  Поезия » Друга
586 0 5
 

          ПОЕЗИЯТА

 

 

 

За поета римата е силно вино,

а думите са вечната искра

или разстрелващи куршуми.

Листът бял е книга ненаписана

за свобода, любов и истина.

Поезията за поета е съдба,

а талантът - неизбежна орис.

Талант от виното да пиеш,

но не като сатир да се опиеш.

Да светиш с мека светлина,

в сърцето злото да убиеш.

На другия да подариш мечта,

не зад думи истина да криеш.

Да поведеш народа на борба

или за свобода венци да виеш.

С думите на влюбена душа

поета може като никой друг

да подари човеку земен рай,

да открие тайните на любовта

и да рисува приказки без край.

Но истински поет ли си, дори

и рими да плетеш умело,

ако не желаеш с твоите слова

да пребориш всяко земно зло,

на хората надежда да дадеш,

за да те помнят винаги с добро?

 

 

 

 

 

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??