От рано още в малкият ми дом,
крадци ограбиха душата ми със взлом.
Разбиха и отнесоха те всичко даже и вратата,
изтръгнаха живота жив чак от сърцето и душата.
Ограбваха с години чувства и надежда,
и пуст остана днес домът ми да изглежда.
Стените голи, таванът черен и надвесен,
седя си в самота и жаля по живот отнесен.
Оказа се обаче, че само мен ограбили са значи,
и в щастие окъпани останалите си живеят.
И мене сочат с пръст и ми се подиграват,
за моя милост вицове обидни все разправят.
И вгледах се в лицата им щастливи,
в усмивките им бляскави, красиви.
Огледах се и мигом осъзнах,
крадците мои туй са, аз веднага ги познах.
Оставили са мен те в мрак и самота,
за да се мъча тъжен без душа.
Живеят в щастие с ограбеният мой живот,
с душата моя похитена с взлом от чужд имот.
Уви, да сторя друго аз не мога,
затуй и моля се горещо днес на Бога.
О Господи душата и живота ми върни,
крадците мои ти сурово накажи!
© Петър Петров Всички права запазени