26.07.2020 г., 22:23 ч.

Пожар 

  Поезия » Друга
537 2 9

Ври във мен, бушува сила

да впия пръсти в твоите коси

със нокти аз да дращя от възбуда

и тялото ти да кърви!

Тъй дивото зове ме! 

Неистово, необуздано!

Като на самка луда, зажадняла за любов

За теб, Кихот-е, с металните доспехи

сърцето ми тупти сега

със теб Сервантес със сигурност е искал

поне малко, да промени Света!

Боите ми се стичат...прозира голотата

От рамката и времето текат

Не чувам гласове, но чувам друго!

Тимпани бият хаотично и без ред

 Без ритъм! 

За война!

 И не от Леон Минкус, музикант лиричен

възпял те във красив балет чрез красота!

А грубо, грозно и зловещо предричащо ми самота

Един със нож, а друг с киселина заля платното 

Без капка чувство! Най-малко е от липса на любов!

 Звучеше Бах, с чиито ноти

 месото свиваха, закупено от някой глух!

И книги има от автори известни

потънали ненужни във прах и самота

с гротескните тимпани раздират тишината

и молят, някой да ги прочете сега!

Стоя и аз, във празна зала

минават покрай мен без интерес

цената чакам в забвение голямо,

о, Дон Кихот на Сервантес!

И пламъците ме обгръщат от забрава и

Нихилизмът ме изгаря тук до смърт

А жива съм! Не съм картина! 

Не, не! Картина съм! Но жива!

  Мадоната от Рубенс

         До - Дон Кихот на Сервантес

 

© Румяна Друмева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И ти бъди здрава и продуктивна! Бог да те благослови, да те пази и вдъхновява!
  • Благодаря ти, Бени! И аз те прегръщам, с пожелание за творчески успехи!
    Бог да е с всички!
  • Прелива болката от тези стихове... Без думи съм... Прегръщам те, Руми!
  • Аз благодаря Стойчо! За вниманието и отделеното време! Нека да е хубав деня и всички останали!
  • Харесва ми страстта(страданието),която блика от всеки стих.
    Поздравления, Румяна!
  • Благодаря, Жени! Споойно лято в неспоойно време, пожелавам на всички творящи!
  • въздействащо! много!
  • Благодаря ти, Младене! Радвам се и ме вълнува твоят коментар, за което ти благодаря отново!
  • Много страст и раздираща, дива мъка в синтез. Това не може да не въздейства силно. Поздравление, Руми!
Предложения
: ??:??