26.08.2008 г., 9:18 ч.

Покер 

  Поезия » Любовна
710 0 14
Е какво, Капитане, потъна ли?
Сред зловонни води се разлагаш.
В миг се вкопчваш във калното дъно
за последно, фатално залагане:

да се давиш сред облаци мътни
или с перка на гладна акула
да разцепиш водите безпътни.
... Тайно нощем сирени сънуваш.

И Русалката търсиш, която
своя бряг още пази за тебе.
И се връщаш в предишното лято.
Пак се чувстваш желан. И потребен.

Но когато очите отвориш
след пореден делириум тременс,
Морски дракон те гледа отгоре.

... А насън пак целувал си мене...


© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??