Някой носи жезъл в своята раница,
друг - опит, натрупан през изминалите години.
Аз пък, странно, сякаш не съм наред,
слагам в моята някакви "бабини деветини",
уж за късмет -
четирилистни изсъхнали детелини.
Не, че тежи ми този товар,
но колкото повече пътят доближава си края,
все по-често си казвам:
защо ми е мъдрост, когато съм стар!?
По-рано е трябвало да узная,
че и без залози Животът игра е.
© Милко Христов Всички права запазени